PROJECT HILVERSUM

Eva+Daan+Dogi.jpgEven voorstellen? Ik ben Herman Van Cauwenberghe, jaargang 1937. Al heel lang luister ik graag naar hoorspelen (en dan vooral naar het Nederlandse hoorspel) en nu ik, na mijn pensionering, tijd genoeg heb om me te verdiepen in al wat bewaard is en nog kan beluisterd worden, heb ik het plan opgevat om een soort equivalent van het Project Gutenberg te starten. Aanvankelijk leverde ik bijdragen op diverse andere websites (beschrijvingen van hoorspelen in de Wikipedia en scripts in Geronimohoorspelen en het Hoorspelweb van Sir B. - zie "Links"), maar nu ik een eigen website heb, zal dat voornamelijk hier gebeuren.

Tussen haakjes: op de foto links boven zie je Piet van der Plas, Leo Hoogenboom en Heddy Lester, op de foto rechts Eva Janssen, Daan van Ollefen en Dogi Rugani aan het werk.

Met Project Hilversum zal ik aandacht besteden aan:

* de geschiedenis van het hoorspel

* de hoorspelers

* de regisseurs

* de scripts van de hoorspelen (telkens met een beschrijving, het script en een eventuele link naar een website waar het hoorspel te beluisteren/downloaden is)

* de omroepen

Regelmatig zal ik de databases aanvullen: zodra er een nieuw script komt, wordt ook aan de hoofdrolspeler, de regisseur en de omroep aandacht besteed. Grote hulp krijg ik daarbij vanuit Boston, waar mijn broer Marc Van Cauwenberghe druk bezig is met het uitschrijven van de scripts. En natuurlijk ben ik veel dank verschuldigd aan al diegenen die hun verzameling op het internet beschikbaar stellen. Onder de knop Links vind je onder andere verwijzingen naar de websites van Ton, Ben, Jaap en Jos.

Dank ook aan Frank Oosterbroek voor de aanvullingen die hij me spontaan bezorgde, aan Frits Enk die enkele tips gaf, maar vooral dank aan Wim Fromberg die zijn rijke collectie voor mij (en voor vele anderen) genereus opende.

Ook dank aan Olivier en Tanya van jolux-webdesign voor de vormgeving!

Keer af en toe terug om te zien wat er aan het Project Hilversum is toegevoegd.

Tip

Onder de knop "Hoorspelen" vind je het eerste, tweede en derde deel van De geschiedenis van het hoorspel, een realisatie van Léon Povel.

Verder bestaat onder deze knop de mogelijkheid om per hoorspel door te klikken naar de Wikipedia: voor elke hoorspelfiche die ik maakte, heb ik hier een link voorzien.

jolux-webdesign